Portalul Corporativ
ACADEMICA

Inovatiile incep aici

Lansare de carte „Migraţia înalt calificată şi iniţiativele pentru dezvoltare: cazul Republicii Moldova şi al ţărilor din Europa de Sud-Est”

Academia de Ştiinţe a Moldovei, în cooperare cu Institutul Federal de Tehnologii din Lausanne, Elveţia (EPFL) vă invită la lansarea oficială a publicaţiei ştiinţifice intitulate: „Migraţia înalt calificată şi iniţiativele pentru dezvoltare: cazul Republicii Moldova şi al ţărilor din Europa de Sud-Est”. Editată în 2013, lucrarea lansată este rezultatul Proiectului de cercetare „Conectarea diasporei ştiinţifice a Republicii Moldova la dezvoltarea socio-economică a ţării de origine”, implementat de AŞM în cooperare cu EPFL, în perioada 2010–2013.

Publicaţia ştiinţifică, care va fi prezentată public în data de 7 februarie 2014, de către Dr. Gabriela TEJADA (EPFL) şi Dr. Vitalie VARZARI (AŞM), investighează relaţia dintre migrația calificată şi practicile de dezvoltare, prezentând experienţele naționale dintr-o perspectivă regională mai largă şi plasându-le într-un context european. Având ca bază datele empirice din Republica Moldova, ca pilon central al lucrării, studiul finalizează cu un compendiu de practici regionale. Lucrarea combină rezultatele investigaţiei ştiinţifice cu studiile de caz în scopul de a identifica potenţialul pentru unele abordări regionale complexe.

Evenimentul va reuni instituţii naţionale şi internaţionale relevante pentru abordarea migraţiei şi mobilităţii înalt calificate. Conferinţa de lansare urmărește crearea oportunităţilor de împărtăşire a cunoştinţelor şi a bunelor practici între diverse grupuri-ţintă, iar prezenţa Dumneavoastră va fi deosebit de importantă pentru succesul evenimentului.

Pentru detalii şi înregistrare la eveniment:contactaţi numărul de telefon 022 272659 sau prin email la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..