Portalul Corporativ
ACADEMICA

Inovatiile incep aici

Managerii Incubatoarelor de Afaceri din Moldova sunt familiarizati cu metode de elaborare si management al proiectelor

În perioada 4 – 6 martie 2014, patru manageri ai Incubatoarelor de Afaceri din Soroca, Rezina, Leova și Ștefan Vodă, membri ai Rețelei Incubatoarelor de Afaceri din Moldova (RIAM), împreună cu alți reprezentanți ai organizațiilor autohtone de susținere a businessului, inclusiv din partea stângă a Nistrului, sunt familiarizați cu metode de elaborare și management al proiectelor. Instruirea este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Moldovei, în Cadrul Proiectului ”East-Invest”, cu scopul de a facilita accesul la fondurile pentru susținerea mediului de afaceri, oferite de Uniunea Europeană.

Managerii Incubatoarelor de Afaceri vor fi informați despre politicile și suportul oferit de Uniunea Europeană pentru dezvoltarea businessului, modalitățile de accesare a fondurilor europene, managementul proiectelor, proceduri de aplecare și alte particularități.

În calitate de lectori, sunt invitați experții europeni Andrea Badalamenti și Olga Nogaeva – reprezentanți ai organizației ”Formaper” din Italia. Trainerii dețin vaste cunoștințe și abilități practice. Ei și-au structurat mesajul anume pentru Republica Moldova, ținând cont de oportunitățile pe care le are țara noastră, în contextul creării zonei de liber schimb cu Uniunea Europeană.

”East-Invest” este un proiect regional al Asociației Camerelor de Comerț și Industrie Europene, lansată în cadrul inițiativei Parteneriatului Estic European, cu scopul de a facilita investițiile și comerțul pentru dezvoltarea economică a regiunii din vecinătatea Estică.

Misiunea Incubatoarelor de Afaceri din Republica Moldova este de a dezvolta noi întreprinderi pentru a crea stimularea economică în zonele rurale. Incubatoarele de Afaceri susțin antreprenorii începători din regiune, le oferă rezidenților săi în mod gratuit instruire în domeniile de maxim interes pentru activitatea practică a antreprenorilor, consultanță în rezolvarea problemelor cu care aceștia se confruntă și le pune la dispoziție infrastructura de care dispun, pentru dezvoltarea mai bună a afacerii lor.