Portalul Corporativ
ACADEMICA

Inovatiile incep aici

Academia de Ştiinţe a Moldovei este invitată să participe la Business Forumu în Italia, Torino

La 3 iulie curent, în incinta ASM a avut loc o întrevedere cu preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Moldo-Italiană, Mauro Salvatori.

A fost discutată participarea Academiei de Ştiinţe a Moldovei, la Forumul „Piemontul întâmpină Republica Moldova”, pe care Camera de Comerţ Moldo-Italiană, în parteneriat cu Ambasada Italiei la Chişinău, Ambasada Republicii Moldova la Roma, îl organizează la Torino, Italia, în perioada 30 septembrie – 1 octombrie 2014.

Tematica forumului se va axa pe domenii, precum: Agricultură; Textile; Energie renovabilă; Alimente; Bijuterii; Tehnologiilor inovaţionale. Participanţii la Forum vor avea ocazia pentru a explora oportunităţi comerciale oferite de întreprinzătorii din ambele ţări.

Prima zi din cadrul Forumului va fi consacrată prezentărilor din partea Republicii Moldova, a tendinţelor sale în domeniul economic, agricol etc., întrunirilor instituţionale, dat fiind faptul că delegaţia moldavă va fi compusă, în afara de întreprinzători, şi de către reprezentanţi ai diferitor instituţii, inclusiv, ştiinţifice din Republica Moldova.

Savanţii din Moldova vor prezenta propuneri de tehnologii agricole, industriale si alte inovaţii pentru a atrage investitorii italieni.

A doua zi va avea loc un program de întruniri între întreprinzătorii italieni şi moldoveni, în cadrul cărora vor putea fi realizate noi contacte, relaţii de colaborare cu parteneri locali.

De asemenea, partea italiană a propus participarea Academiei de Ştiinţe a Moldovei la prezentarea Pavilionului „Expo 2015” care va fi deschis la 20 octombrie curent, la Milano, propunînd preşedintelui AŞM, acad. Gheorghe Duca să participe în calitate de membru al Comisiei de înmânare a „Premiului Italia”.

La întrevedere au participat directorul Institutului de Cercetări Economice, dr.hab., Alexandru Stratan şi vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Moldo-Italiană, Marco Papini.

Eugenia Tofan,
Centrul Media al AŞM