Portalul Corporativ
ACADEMICA

Inovatiile incep aici

Conferinţa ştiinţifico-practică dedicată Zilei Mondiale a Populaţiei

La 11 iulie 2014, ora 10:00, la Institutul Naţional de Cercetări Economice (INCE) al Academiei de Ştiinţe a Moldovei (str. I. Creangă 45, et.3, biroul 309) va avea loc Conferinţa ştiinţifico-practică dedicată Zilei Mondiale a Populaţiei.

La conferinţă vor participa reprezentanţi ai mediului academic, ministerelor şi ai organizaţiilor internaţionale preocupate de problemele demografice.

În cadrul evenimentului va fi lansat Raportul analitic „Profilul sociodemografic al Republicii Moldova peste 20 de ani după adoptarea Programului de Acţiune de la Cairo” (responsabil pentru ediţie, dr.hab. Găgăuz Olga), în care sunt examinate problemele şi progresele în realizarea Programului de Acţiune a Conferinţei Internaţionale pentru Populaţie şi Dezvoltare de la Cairo (5-13 septembrie 1994) în Republica Moldova, precum şi concretizate priorităţile politice ce ţin de populaţie şi dezvoltare pentru perioada post-2014, ţinând cont de recomandările internaţionale pentru regiunea europeană, precum şi specificul proceselor demografice şi a situaţiei socioeconomice în Republica Moldova.

De asemenea, în cadrul conferinţei va fi prezentată o nouă serie a prognozei demografice privind dezvoltarea demografică a populaţiei Republicii Moldova în următoarele decenii. Dat fiind faptul că tematica Zilei Mondiale a Populaţiei din acest an este Investiţia în Tineret, participanţii la Conferinţă vor analiza situaţia tinerilor din ţară şi priorităţile de politici în consolidarea sectorului de tineret etc.

Evenimentul este organizat de Centrul de Cercetări Demografice al INCE în parteneriat cu fondul ONU pentru Populaţie în Republica Moldova.

Sunt invitaţi reprezentanţii mass-media şi toţi doritorii.